Oumbouk blog

Dag 43 - Osh

Dag 43 - Osh

Zaterdag 10 juni (43)

Negen uur zitten we aan het ontbijt en het is even lekker helemaal niets. We gaan een rondje markt maar eerst naar het Lenin plein. Het is een stukje terug lopen langs de brede rechte weg die naar het centrum gaat. Er staan wat auto’s op het plein voor het, denk ik, gemeentehuis. In het park ernaast zien we soldaten een ceremonie oefenen. Er zal wel iets gaan gebeuren vandaag met een krans legging.

We lopen terug langs het hotel richting centrum. In een parkje zien we een groep mensen bij een vrachtwagen staan. Er worden dozen uitgedeeld aan de mensen. Het zijn voedsel pakketten geschonken door een Organisatie uit de Verenigde Arabische Emiraten. Er lopen ook mensen met camera’s zal wel voor de tv zijn . We lopen de straat uit naar Brio Café en hebben een lekker bakje koffie en Thee. Ernaast is een Supermarkt op Europese wijze ingericht en Janny koopt wat vrouwendingen en we gaan richting Markt of zoals ze hem hier noemen Bazar. Wij noemen het Bizar…. Zo groot en food, Non food alles is te krijgen.

De Osh Bazar is een van de grootste in Centraal Azië. We lopen de markt op. De kraampjes zijn met elkaar verbonden door kleden om de zon buiten te houden. Dan loop je weer in de open lucht. De afdelingen zijn oneindig. Huishoud, groente en fruit, noten, kruiden, schoenen je kan het zo gek niet verzinnen of het is te koop. Alsof je door de Blokker loopt naar de Bijenkorf en dan weer in de Gamma staat om uiteindelijk in the Action te eindigen.

 We lopen aan de noordzijde van de rivier door de gehele Bazar. Ook het vlees hangt hier gewoon zonder koeling in de open lucht. We kopen pelpinda’s, bananen, kersen en nectarine. Aan de andere kant van de rivier gaat de markt verder en het is ongelooflijk zoveel stalletjes, karren, kraampjes, winkels alles door elkaar. Ook veel in containers zelfs dubbel hoog. We hebben de gehele Bazar gehad en nemen een taxi naar het Hotel. Hier nemen we een ijsje en zien de buien in de lucht en zien het flitsen. We gaan naar de kamer en de regen valt met bakken uit de lucht.

Morgen weer verder op de motor.

Deel op Social Media: