Oumbouk blog

Carpathians (15)

Carpathians (15)

Zaterdag 18 september 2021

Ik wordt wakker gemaakt. Maar ik heb niet zo goed geslapen. Sinds gisteren ook aan de dunne stink ontlasting. Ik denk dat de maaltijd eergisteren avond in dit hotel niet goed is bevallen. Iets van gefrituurde kip en tonijn salade door de caesar salade. Ik ben dan ook een beetje bwuuh… Ik neem een paracetamolletje bij het ontbijt en doe verder goed maar veilig eten en goed drinken.

Als we de motoren gaan pakken staan er 4 motoren bij van Poolse rijders. We zijn gepakt en aangekleed en nu nog tanken en dan rijden. De drukke weg is nu niet zo druk omdat er geen spits verkeer is op zaterdag. Met alle weg onderbrekingen is het even zoeken maar we komen op de snelweg naar Cluj Napocane en is 54 km. Het is mooi rijden want het gaat glooiend vooruit met rechts zicht op de Apuseni mountains en rechts het platteland. We zien dan ook donkere wolken voor ons.

Als we bij de afrit zijn zeg ik we moeten even werkoverleg hebben. Gaan we de bergen in met kans op regen of de snelweg en zijn we vroeg in Oradea. Ik zeg ook dat ik het regenpak maar vast wil aantrekken. Na wat heen en weer gepraat gaan we verder en het regenpak laten we in de tas. De weg is goed en we komen al snel bij een stuwmeer. De weg gaat met snel op elkaar volgende bochten door het bos. Het is mooi rijden maar echt uitzicht is er niet. Er volgt een tweede stuwmeer en dan daarna gaan we over een grote stuwdam en daarachter een heel groot meer. Inmiddels stijgen we naar boven de 1000 meter en rijden we in de wolken. Het zicht is minimaal en het is voorzichtig rijden. Dan komen we in een wintersport dorpje op bijna 1300 meter en het is best koud boven zo rond de 8 graden.

Na het dorpje Marisel komen we bij de doorgaande weg waar we mensen bij elkaar  zien bij een vrachtwaagentje. Ze komen de geplukte paddenstoelen verkopen. Hier had ik de route naar links maar op een vochtige weg met zicht weinig is het niet leuk rijden en gaan we rechts naar Huedin waar we de doorgaande weg weer oppakken. Het is mooi rijden en als we uit de bosomgeving gaat het landschap over in heuvellandschap met mooie ver gezichten (we zijn uit de wolken) over de weilanden en akkers.

We rijde Huedin in en zien een koffie tentje en we parkeren de motoren. De man komt naar ons toe en in een soort Duits zegt hij ik ben ook Adventure rijder en hij laat foto’s zien van zijn 4x4 en motorfiets. Na de koffie gaan we verder het is nog 100km en de weg is mooi en rijden we nog steeds slingerend door het groene heuvel landschap. Dan zien we toch wel natte wolken en auto’s komen met ruitenwissers aan en we zien een verlaten benzinepomp en trekken ons regenpak aan. Als we weg rijden gaat het regenen.

Het is nog 30 km en de lunchstop valt in het water en het is nu druk en niet mooi rijden en we besluiten om direct door te rijden naar het Hotel. Om 14.00 uur komen we aan. Ik loop naar binnen en er is alleen nog een appartement. Ik zeg prima en we parkeren de motoren in de kelder. We komen even bij en trekken daarna onze wandel kleding aan en gaan de stad in. E lopen de straat uit en al snel lopen we in het autovrije centrum. Er staan vele grote gekleurde gebouwen in alle vormen. Veel worden er ook opgeknapt. Het is zaterdag en de meeste winkels zijn na 13.00 dicht maar alle terrassen zijn open en is het gezellig druk. We lopen de rivier open en komen bij een groot plein. We horen muziek en we lopen er naar toe. Het is een bruiloft. Het is een mooi gezicht. Het bruispaar de gasten in het net en traditionele muziek. Dan zien we aan de overkant bij een kerk nog een bruidspaar. Het is weer druk met de bruidsparen vandaag.

We lopen een winkelstraat in en daar is het ook gezellig op de terrassen. Er is ook een geheel gerestaureerde overdekte winkel galerij. We gaan op een terras zitten met een bakje koffie. Het is tijd om terug te gaan en onderweg zien we nog twee bruidsparen. We zijn bij het hotel en vragen of we kunnen eten het is 18.00 uur en ja dat kan. Als we binnen komen lijkt alles klaargezet voor een feest. De meneer komt naar ons toe en ik vraag kunnen we eten. Hij zegt jawel als dat binnen een uur kan. Ik zeg als jij het binnen het uur klaar hebt dan zeker wel. We gaan zitten en bestellen.

De voorbereidingen gaan in rap tempo en met een gezonde stress. We hebben inmiddels ons eten en daar komen de gasten. Een bruidspaar. Dat maakt de teller vandaag op 5.

Het eten is zeer goed en we laten het ons smaken. Janny merkt op dat dit bestek niet buigt als je erop duwt en het mes dat snijdt ook echt. Op elk vlak was het vorige Hotel niet echt een aanrader.De muziek draait inmiddels nu maar hopen niet tot in de kleine uurtjes.

Als ik dit schrijf is het 20.41 en morgen naar Hongarije.

Hotel Maxim
Strada Victor Babes 5
Oradea
www.hotel-maxim.ro

Gereden aantal kilometers 238

Deel op Social Media: