Oumbouk blog

Carpathians (17)

Carpathians (17)

Maandag 20 September 2021

We lagen er gisteren vroeg in. Als we wakker worden is het net na zeven en hebben heerlijk geslapen. We doen rustig aan en gaan naar het ontbijt. Het is rustig in de ontbijt ruimte. Het ziet er allemaal goed uit. Maar bij de keuze is assortiment in beleg ietsje beperkt. We maken er wat van en laten het ons smaken. Naast ons zijn de Nederlandse gasten komen zitten en maken een praatje. Ze maken een auto rondreis door Hongarije en het bevalt ze zeer goed. Ze waren met een Ford Mustang Cabrio. Niet het vakantiemiddel bij uitstek maar het ging goed met de wegen vertelden ze.

We zeggen gedag en gaan eerst boodschappen doen in de Tesco Express en daarna een kaartje voor de tram uit het automaat halen. Dan zie ik links een gebouw met Forum erop en ik zeg dat is het winkelcentrum. Dan gaan we eerst nog even shoppen. We brengen de boodschappen naar de kamer en we gaan naar het Forum. Ik zie een ingang en ik twijfel of dat wel goed is en we gaan de deur in en staan we in de markthal. Allemaal fruit en groente en vlees. Niet alle kraampjes zijn bezet maar er wordt overal dingen gekocht. Aan de andere kant lopen we eruit. Even een weg over en we staan in het Forum. Een groot modern winkelcentrum met alle bekende namen. Mijn fleece jasje wat ik vooral met motorrijden is aan vervanging toe. We lopen een sportzaak in en Janny vind een hele leuke en hij past staat goed en bingo de eerste winkel raak. We lopen verder en kijken hier en daar. Dan zie ik een Camel Active winkel en daar heb ik goede herinneringen aan (in 2017 in Chita, Siberië kleding gekocht). We zoeken een spijker overhemd wat goed past in onze laagjes kleding voor als we motorrijden. Op de eerste tafel ligt er al een. We zoeken de juiste maat en dat is ook Bingo. We lopen de C&A nog even door en gaan daarna terug.

Achter het Hotel is een binnenplein met winkeltjes en zagen we ook een koffie patisserie zaak. Het is tijd voor de lunch 12.00 uur en we bestellen een koffie met een lekker puntje gebak. Het smaakt en we nemen nog maar een bakje koffie. Tijd om alles naar de kamer te brengen en de zwembroek in te pakken. We hebben de tassen gewisseld en gaan naar de tram. Het is lijn nummer 1 en ze komen om de 5 minuten dus wachten duurt niet lang. We stappen in en nog geen 10 minuten later zijn we op bestemming het Aquaticum. Ik zie de borgen en we gaan links. We zien het Sub Tropisch zwembad en lopen naar binnen. We staan bij de kassa en ze zegt dat het pas om 14.00 open is. Ok we lopen naar buiten maar ik twijfel of het goed is. De mevrouw loopt net ook naar buiten en ik vraag is dat ook voor het thermen bad. Nee zegt ze dan moet je omlopen. Ok dat is prima en we lopen stukje terug en dan om het gebouw en daar is inderdaad de ingang. We kopen twee kaartjes en we krijgen een polsbandje waar je het kledingkastje mee kan openen. We kleden ons om en We zoeken een leeg kastje. Maar zo werkt het niet zie ik. Je moet naar een kastje en daar je bandje voorhouden en dan zegt het systeem welk kastje kan openen en door druk op de knop gaat hij open. Top ik heb 551 en Janny 552 Kleding in de kast en hup naar het bad. Een aantal jaren geleden zijn we hier geweest en de baden zijn hetzelfde maar alles is gerenoveerd. Thuis zullen we eens opzoeken hoe het was.

We gaan eerst naar het buitenbad van 38 graden. Het water heeft een donkere kleur en wij noemen het voor het gemak het theebad. Het is heerlijk. Hoofd net boven water in het zonnetje en het water lekker warm. Na een tijdje naar binnen en eten in de snack hoek ons broodje op en wat drinken. Dan gaan we verder en hier zijn diverse baden van 22 tot 40 graden. We doen de baden van 33, 35 en 38 graden waarvan er twee zijn die of water stralen hebben of bubbels. Ik ga onder een waterstraal staan en die is best wat hard. Ik laat hem goed over schouders en rug gaan en dat wekt verlichtend. We genieten van de baden en de andere gasten zijn van alle leeftijden. De tijd gaat snel en we gaan weer richting hotel. Er staat hier geen ticket apparaat en we stappen zomaar met het oude kaartje in. Niet veel later staan we weer voor het Hotel.

Gegeten moet er ook weer worden en onder onze kamer zit een pizzeria en we gaan er naar  toe. We krijgen de kaart en met nog een beetje wifi van het Hotel en translate weten we wat we op onze pizza willen. Het meisje komt opnemen wat we willen en dan hoort ze dat we niet Hongaars zijn. O zegt ze moet je de kaart in het Engels. Ik zeg nee hoor we hebben onze keuze gemaakt. We vallen dus niet op dat we toerist zijn ?

De pizza is lekker maar groot en we laten wat over is in een doos doen voor morgen onderweg.

Als ik dit schrijf is het 20.22 en gaan we morgen naar de Poesta en dan richting huis.

Deel op Social Media: