Oumbouk blog

Dag 3 - Tenere Tour

Dag 3 - Tenere Tour

Zondag 19 augustus

Het is kwart over acht en ik ga het ontbijt maken. Broodjes en een gekookt ei zijn de basis. We nemen de tijd en ruimen nog een wasje op en het huis aan kant. De gepakte kleding en overige spullen zitten in boodschappen tassen van de Jumbo en Super de Boer. De Aluminium koffers zijn goed stevig maar niet handig om mee je Hotelkamer mee op te nemen. De boodschappen tassen passen precies in de koffers en zijn stevig en handig in en uit te laden.

Het is bewolkt en net twintig graden als we wegrijden de snelweg op. Het is een totaal andere zit op de Tenere. Dat voelt mijn lichaam ook. De zithouding is rect en de armen vrij wijdt. Het stuur is ruim 90 cm. Mijn rugspieren zijn niet gewend om recht et zitten en mijn cahrpaal tunnel syndroom speelt weer op. De cruisecontrol gaat er regelmatig op om de hand even te laten bij komen.

Na Antwerpen maken we een korte pits stop en bij het wegrijden een pepermunt strong. We hebben nu de wind in de rug wat voor Janny op de XJR wat rustiger rijdt. Ik zit goed beschermt achter de Tenere ruit. Het lichaam geeft wat toe aan de nieuwe zithouding en rijden we al snel Brussel voorbij.

We schieten in de file voor wegwerkzaamheden en ik zoek snel een alternatief en we slaan af en hebben een Quick salad lunch in Namen. Ik stel de Tom Tom in op bochtig rijden naar Dinant. Ik ben de Garmin gewend en het is even wennen om de juiste route in Tom te krijgen. Als we gaan rijden komen we door dorpjes en over mooie weggetjes. We komen aan bij de Maas en het is gezellig druk aan het water en op het water. De steile rotsen aan de kant van de weg worden bedwongen door vele klimmers. We rijden Dinant in en komen over de brug het centrum in. We kijken op de kerk en de hoog gelegen citadel. Het is druk op de terrassen aan de boulevard. Langs de beroemde rots van Dinant en daarna links af de heuvels in. Volgens de borden moeten motoren voorzichtig aan rijden in verband met de bochten. Ik geef de Tenere de sporen en hij doorklieft de bochten als een mes door een pakje boter.


Ik zie een bordje Chateau de Veves en dat komt bekend voor en jawel het staat er nog hetzelfde bij als ruim 20 jaar geleden. We vervolgen de weg en de XJR heeft het soms zwaar door alle putten heen. De Tenere vangt de gaten in de weg soepel op. Dan zie ik weer een bekend chateau op de borden staan: Lavaux saint Anne. We stoppen even kort en vervolgen de weg naar Han sur Lesse.

Het volgende bekende bord dient zich aan van de camping waar we met het gezin hebben gestaan. Camping Roptai. Het is toch knap dat Tom ons deze nostalgische plaatsjes ons laat zien. In Han sur Lesse aangekomen staan de mensen in de rij voor de treintjes naar de grot en komen de vrachtauto treintjes terug volgeladen met toeristen.  Daar hebben wij ook gestaan met het gezin. Het is leuk om te zien dat in al die jaren niets is veranderd en de mensen nog steeds in grote getale naar de grotten komen. We rijden door het dorp en komen bij de uitgang van de grot. We zetten de motoren neer en ik ga op een balk zitten om een slaapplaats te zoeken. Dan klinkt er een harde knal. Het bekende einde van de rondleiding door de grotten.

We rijden naar Belvaux naar een Auberge. Er zijn er twee maar slapen op de zolder hebben we geen zin. In een volgend dorpje Eprave een mooi Hotel maar iets te mooi aan de prijs. Rochefort heeft meer keuzes en al snel vinden we een Hotel. We stallen de motoren en nemen een douche.

We zitten in een soort dependance van het Hotel en we lopen terug naar het Hotel om te eten. We worden door de entree geleid naar de tuin en opeens staan we in een groene oase midden in de stad. We nemen ons vertrouwde drinken een bier en een cola en bestellen wat te eten. Als we om ons heen kijken gaat het er nogal chique aan toe. Daar zitten wij dan met onze Teva sandalen en korte broek tussen de gala jurkjes en pakken. We bekijken de menu kaart en heel simpel gezegd bestel ik kip en Janny Zalm. Het prijskaartje doet vermoeden dat het wel speciaal is. Na de bestelling te hebben opgenomen komt de amuse. Niet 1 maar 3 amuses en dat begint lekker. In de loungebank, in de zon met lekker eten. De zalm en de kip stellen niet teleur en we genieten van het moment.

Het ontbijt zal wel meer zijn dan een broodje en een ei.

 

Janny en Peet

Deel op Social Media: