Oumbouk blog

Balkan 2016 11

Balkan 2016 11

1611

Vandaag begonnen met een klef broodje wat een tosti moest zijn. Met een beetje water koffie. Maar brood en cake waren goed dus de maagjes weer gevuld. Motoren pakken en rondje stadsmuur gereden van Ioaninna. De motoren afgespoten en klaar voor de snelweg. De lucht was blauw dus regenpakken in de banaan.

De snelweg was leeg en de kilometers vlogen voorbij. De weg was met vele bruggen en tunnels. Hij ging ook wel stijgen en het werd fris. De lucht betrok en toch maar weer de regenpakken uit de banaan.

We nemen de afslag naar Meteora. We hebben wat problemen met de afstand bediening van de camera. We proberen wat en ik denk dat het met trillen te maken heeft. De weg gaat als slingerend naar het dal waar we in de verte de pilaar rotsen van Meteora zien. We maken de eerste foto’s neer en strijken neer op een terras in de plaats Kalampaka voor een bakje en een broodje. Het is een aardige mevrouw en we nemen nog een bakje met een heerlijk stukje cake/taart. Was wel erg groot maar lekker stuk. Ik vraag haar voor een goed hotel en ze geeft een hotel naam mee in de plaats Kastraki. (Hotel Tsekeli). We gaan het rondje Meteora rijden. Het is een bijzonder gezicht om bovenop de rotsen de kloosters te zien. We rijden van uitzichtpunt naar uitzicht punt. Het is een van de grootste toeristische trekpleisters van Griekenland. De bussen rijden af en aan om de mensen boven te brengen. Motoren, wandelaars, scooters, auto,s alles komt naar boven voor de mooie en bijzondere uitzichten.

Hoe de bergen zijn ontstaan is niet helemaal duidelijk maar wel wie de eerste bewoners waren dat waren monniken die rustig wilden wonen in het jaar 950 NC. Ze kwamen boven in een net wat naar boven werd gehesen.

We stoppen waar we goed zicht hebben op de kloosters en maken mooie plaatjes. We zakken af naar het dorp en zien al snel het hotel. Het ziet er gezellig uit met een groen grasveldje met terras. We hebben mooie kamer met balkon met uitzicht op de motoren.

Na het opfrissen krijgen we een bakje koffie aangeboden en na het drinken van het slootje koffie gaan we een rondje dorp en genieten van de speciale omgeving. We strijken neer op een terras van een Griekse Taverne en eten Griekse salade met Tzatziki (yoghurt saus) en met Grieks lamsvlees. Het is genieten met een hoofdletter. Als toetje krijgen we pannecotta. We lopen terug naar het Hotel en kopen bij een omaatje nog een fles water voor morgen.

Op naar het strand.

 

 

Deel op Social Media: