Oumbouk blog

Nummer Een (4)

Nummer Een (4)

0420

Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen

Dinsdag 02 juni 2020

 

Na een zeer goede nachtrust worden we om 08.00 uur wakker en maken ons gereed voor het ontbijt. Het is een keuze ontbijt en we gaan voor Traditioneel. We nemen buiten plaats. De boerderij ligt op een soort heuvel waardoor je vanaf het terras mooi over het land kijkt naar de bossen van Zeddam. Onder het fluiten van de vogeltjes laten wij et ontbijt ons goed smaken.

Het is tijd om verder te gaan en ik ga uitchecken. De mevrouw van de receptie vraagt om de rekening na te kijken. Dat doe ik eigenlijk nooit maar dit keer werk ik een blik op de factuur en zie : huur elektrische fiets. Nu sta ik daar in vol motorfiets kleding en zeg : ik geloof niet dat ik een elektrische fiets nodig heb. Ze gaat het even nakijken en even later komt ze met een nieuwe. Dat klopt beter en we vertrekken.

We slaan linksaf en rijden rustig aan via Braamt, Kilder en Wehl naar Hummelo. Bij de kerk slaan we linksaf en naast de parkeerplaats staat een bronzen standbeeld van de band Normaal. Welke vooral bekend is van het lied : OE OE Oerend hard . Er staat een motorfiets voor het standbeeld en de bestuurder zit aan de achterkant met zijn kaart op schoot zijn route uit te zetten. We maken even een praatje en hij had ook even een foto gemaakt van het standbeeld. Hij vertrekt en we nemen zijn plaats in. We schieten wat plaatsjes en we vertrekken weer.

Net buiten Hummelo gaan we rechtsaf een onverharde weg op. Er lopen wat mensen en we rijden rustig. Dan zegt Janny dat haar film camera niet goed staat. We stoppen en ik stel hem goed in en we rijden verder. Op een bankje zitten wat oudere mensen welke wijzen dat we hier niet mogen rijden. Ik stop en vraag wat er aan de hand is. Ik zag net ook een vrachtwagen rijden. Ik zeg er staat geen bord. Nee dat klopt maar het mag wel maar eigenlijk niet. Ik zeg ik wil aan het eind naar rechts. Nee dat mag niet alleen naar links. Ok dus het mag hier wel en dan alleen naar links. We rijden naar de kruising en zien inderdaad een bord dat rechtsaf niet mag en we rijden terug langs de bank der wijzen.

We ziten niet veel later weer op de route en via de plaatsjes Drempt, Steenderen, Bronckhorst gaan we met het pontje naar Brummen. We hebben ons koffie moment bij de Hasselse brug en van hier gaan we direct naar Deventer om de middag door de stad te wandelen. Via de plaatsjes Klarenbeek en wilp komen we over de brug de stad Deventer in. Via de kleine straatjes komen we aan de achterkant van het Hotel en parkeren we de motoren op de binnenplaats.

Het is 13.00 uur en we frissen ons op en doen een wasje draaien. Na de was te hebben opgehangen gaan we de stad in. Het centrum is autovrij en het is lekker wandelen. De kleinere straatjes zijn of een richting verkeer of afgesloten. In het midden is een witte streep en moet je zoveel mogelijk rechts lopen. Dit alles ivm de maatregelen omtrent COVID-19. Dan komen we aan op de Brink en denken we dat er aan het centrum wordt gewerkt. We lopen over het plein en zien dat dit is om de terrassen af te bakenen en te zorgen dat de klanten maar op 1 manier het terras op kunnen. Dat gaan we dan maar proberen en we wachten even en er komt een medewerkster die vraagt naar onze gezondheid. We worden goedgekeurd en we nemen een drankje en een hapje. Het is toch een beetje vreemd om achter een dranghek je consumptie te nuttigen.

We gaan verder door de stad en kijken naar de vele winkels en de gebouwen met de oude gevels in diverse vormen. De Deventer Koek winkel is gesloten en het Dickens museum is dicht. Dan maar op een terras wat eten. Dit keer een Biefstukje en Satespies. We laten het ons allemaal smaken en genieten van het heerlijke weer en de mensen die allemaal voorbij lopen.

We wandelen terug naar het Hotel en zitten op het Balkon met uitzicht op het binnenplein.

Dier van de dag: Knorretje het varken
(vandaag weinig dieren gespot dus het dier van de dag komt uit het archief en is vanuit Zijtaart)
Koffie moment: Hasselsebrug
De ontmoeting: Normaal
Wat eten we vandaag: Biefstuk en satespies
Waar slapen we vandaag: Deventer Hotel Gilde (voormalig ziekenhuis)
De Blooper/misser: De elektrische fiets
De Selfie van de dag: De veerpont

Deel op Social Media: