Oumbouk blog

Balkan 2016 05

Balkan 2016 05

1605

Om zes uur wakker van de regen. Het ziet er niet best uit voor een boopttochtje. Maar we gaan vroeg op en rijden door de regen naar de boot. Om acht uur staan we bij de boot. Nu al klets nat. Ik ga een keetje in waar een aantal mannen staan te praten. Ik vraag boot en er komt een jongeman naar mij toe en schud de hand. De grote vaart niet maar de kleine komt pas om 13.00 uur. In dit weer geen zin om daarop te wachten. We rijden een stukje terug om van daaruit naar het dorp Fierze te rijden. We komen langs de Fierze dam en vervolgen de weg. We zijn bang dat de weg onverhard wordt en dan terug moeten door de weers omstandigheden. De wegen zijn smal, bochtig en nat. Er zijn regelmatig plaatsen waar door de regen de stenen of grond op de weg zijn gevallen. Ondanks de regen proberen we nog wat te zien. De weg is nog steeds geasfalteerd en de omgeving mooi wat we ervan kunnen zien.

Maar intussen zijn we nat tot op onze onderbroek. Ik zie een bord Hotel in de middle of Nowhere. Als hij open is gaan we erheen zeg ik. Na drie km is er inderdaad een hotel. Staan auto’s voor de deur en het ziet er netjes uit. Ik loop naar binnen en er zitten een aantal mannen aan de koffie om 09.15 uur. Ik vraag of we naar binnen mogen en dat kan. We gaan al druipend naar binnen. We kleden ons uit en de man van het Hotel steekt de openhaard aan en zet de koffie op de tafel bij de haard. We vragen om wat brood en jam en we genieten van de warmte en verlate ontbijt. Hierna moeten er nog 20km over deze weg worden gereden om bij de doorgaande weg te komen. Na ongeveer anderhalf uur stappen we weer op waarbij Janny twee beren ziet (wel in een hok). Later op de dag is het iets droger geworden en is het nog 50 km naar Kukes. De ene bocht volgt na de andere en de ene haarspeld volgt na de andere. Een bochten training is er niets bij.

Tijdens het opwarmen heb ik een Hotel gezocht in Kukes. Via de Wifi want die is ook in de middle of Nowhere. Het laatste stukje rijden we via de snelweg Kukes in. Op zoek naar Hotel America. Al snel zie ik een bord en rijden we een steegje in. We stoppen en er vliegt directy een meneer van het Hotel naar ons toe. Ik vraag of hij een kamer heeft en dat is geen probleem. We moeten even omdraaien en hij doet een deur open van een garagebox tegenover het Hotel. Hij draagt al onze tassen de lift in en rent naar de vierde etage. Hij is er eerder dan wij. We ontdoen ons van alle druipende kleding en genieten van een warme douche. We gaan naar beneden en warmen ons verder op aan een soepje.

Voor het eten lopen we de straat uit om wat eten en drinken te kopen. We worden vriendelijk geholpen en een vol plastic tasje rijker lopen we terug en bestellen wat te eten. De meneer van het Hotel had al paar keer gezegd of we geen koffie op de zevende verdieping wilden. Ik loop naar hem toe en vraag hoe we op de zevende komen. Want de lift gaat maar tot de zesde. We lopen naar buiten en moeten daar in een lift stappen. En daar gaan we naar de zevende en in de lift kijken we uit over de stad hoger en hoger…. We komen in een soort sky unit met rondom glas en koffiehoekjes. Ook hier zitten weer mensen aan de koffie. We lopen wat rond als er een meneer zegt ga maar op ons plekje zitten daar heb je het mooist uitzicht… En inderdaad genieten we van het uitzicht onder het genot van een bakje koffie.

PS we zien weer vele mensen wandelen en morgen avond gaan we eens kijken waar dat allemaal naar toe gaat.

Deel op Social Media: